sapiens.cat

Descobreix la teva història

Cercador
Segueix-nos
Permanent
Diversos municipis del Baix Empordà
Fa més de 600 anys, un pelegrí va portar fins al Baix Empordà petxines de Santiago de Compostel·la. Molts i molts anys després, quan l'Ajuntament de Forallac va activar una excavació arqueològica al...
Envia'ns una activitat
El número de febrer arriba amb un nou disseny i amb el DVD del documental '1-O'
La dona nua acompanyada de bohemis va incomodar un públic acostumat als paisatges i a escenes religioses o bèl·liques
El Museu de Cultures del Món s'endinsa en les dures condicions de vida a la colònia militar que va tenir Espanya al Marroc
SÀPIENS i Cementiris de Barcelona us conviden a la projecció del documental sobre un periodista excepcional
Publiquem al web documents que descriuen el calc franquista de l'aparell repressiu nazi
  • Distribució exclusivaAconsegueix amb la revista el DVD del documental '1-O'
  • BrúixolaQuè és el populisme i per què guanya?
  • ReportatgesEl cotxe que va canviar la història: el Ford T
Rànquing
 
 
Va passar un...
jul. 27
  • 1936 La Generalitat de Catalunya crea el Consell de l'Escola Nova Unificada, organisme que planificarà l'ensenyament des de l'escola bressol fins als estudis universitaris.
  • 1866 S'inaugura el primer cable telegràfic transatlàntic de 3.700 km de longitud que uneix Europa amb Amèrica.
  • 1830 Té lloc a França la Revolució de Juliol. La publicació de les ordenances dictades pel rei de França Carles X que dissolien la Cambra dels Diputats, excloïen la burgesia en unes noves eleccions i suspenien la llibertat de premsa, va provocar una revolució republicana. A París es van aixecar barricades, i els ciutadans es van enfrontar a l'exèrcit reial, amb el resultat de 200 militars i cap a 600 insurgents morts. Carles X i la seva família van fugir de la capital. Els revolucionaris, però, van decidir conservar la monarquia constitucional, i van escollir Lluís Felip I, de la casa d'Orleans, no com a rei de França, sinó com a “rei dels francesos”.
  • 1710 Les tropes catalanes derroten l'exèrcit borbònic, a prop d'Almenar (a la comarca del Segrià), durant la guerra de Successió. Això obliga les tropes borbòniques a recular i abandonar el Principat.
  • 1287 Els reis Alfons II de Catalunya-Aragó i Eduard I d'Anglaterra es troben a Oloron, a la frontera entre Gascunya i Aragó, per mirar de desbloquejar les negociacions de Bordeus, en el marc del conflicte entre la Corona d'Aragó i la casa d'Anjou.
  • 1276 Mor a València, segons el Llibre dels feits, Jaume I el Conqueridor a l'edat de seixanta-vuit anys. Jaume I va ser rei de la Corona d'Aragó, des del 1216 fins a l'any de la seva mort. El seu sobrenom ve donat per les conquestes de Mallorca i València, on va fundar els regnes respectius. La tradició popular, amb tot, situa el lloc de la morta Alzira, on poc abans del traspàs (ja malalt) s'havia retirat a descansar, després de tornar d'una expedició contra els sarraïns a Alcoi.
Últims comentaris
petronio

Ja espero veure el nou Sapiens amb il-lusió.

guiamfer

no entenc que la religiò es tracti com a historia, es cuestiò de fe sense dades...sapiens?...coneguem bastant sobre la personalitat de Tutankamon curiossament de Jesus historic, res de res....tot el que envolta a els evangelis, es cuestió de fe....re...

guiamfer

no entenc....historia vol dir historia i aixó es religió...donan per suposat l'existencia d'aquest Jesus i xerran d'un predicador entre milers de predicadors de l'epoca...aixó es sapiens?.....m'he equivocat???

Subscriu-t'hi
Subscriu-t'hi
Segueix-nos
Segueix-nos
Newsletter
Newsletter
© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona Amb la col·laboració de:
Sapiens.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació