NOTÍCIES
Notícies 1 a 5 de 16
04/04/2014
Pots comprar-lo al web o el mateix 23 d'abril a les parades de l'ANC, Òmnium Cultural, Gent de la Terra i l'APPEC
21/03/2014
La directora de SÀPIENS, Clàudia Pujol, presenta la campanya davant una cinquantena de personalitats
26/02/2014
La policia ugandesa confon el paquet amb el llibre de la campanya i el DVD de la Via Catalana amb una carta bomba
20/01/2014
La redacció de SÀPIENS rep centenars de cartes i e-mails de felicitació arran d’‘El món ho ha de saber’
09/01/2014
Acaba la darrera fase d’‘El món ho ha de saber’
Dilluns, 20 de gener de 2014
‘El món’ comença a respondre
La resposta de Durao Barroso

La resposta de Jose Manuel Durão Barroso

La redacció de SÀPIENS rep centenars de cartes i e-mails de felicitació arran d’‘El món ho ha de saber’
‘El món ho ha de saber’ no deixa de sorprendre’ns, i, sempre, molt gratament. Després de veure com el Facebook i el Twitter de la campanya i de Sapiens.cat s’inundaven amb els missatges d’agraïment de les persones que hi havien participat i que ja havien rebut el llibre, ara no parem de rebre comunicacions d’algunes de les més de 15.000 personalitats que han rebut un exemplar del ‘Catalonia calling. El món ho ha de saber’.

Així, a la redacció de SÀPIENS han arribat centenars de missatges en què algunes de les persones més influents del món agraeixen el fet d’haver estat obsequiats amb el llibre i amb el DVD de la Via Catalana. Els missatges, que han arribat sobretot per e-mail, però també per correu postal, provenen de diferents àmbits i països. Així, ens han escrit parlamentaris britànics, francesos, neerlandesos i quebequesos; eurodiputats; ministres d’Irlanda i el Quebec; la primera ministra del Quebec; figures polítiques com Tony Blair o Kofi Annan; el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso; el president del Líban, Michel Sleiman, o el Defensor del Poble de Malta. Més enllà de la política, també ens han contactat l’entrenador del Manchester United, David Moyes; el cardenal belga Godfried Danneels; l’empresari francès Maurice Lévy; el president de la Cort Constitucional d’Eslovènia, Ernest Petrič, o els directors dels diaris ‘L’essentiel’ (Luxemburg), ‘Jamaica Observer’ i ‘Bhutan Today’. Aquests últims són les comunicacions més llunyanes que han arribat a la redacció de SÀPIENS.

Els reis, per carta
Potser és ‘marca de la casa’, però el cas és que tres de les quatre monarquies que ens han agraït l’enviament ho han fet mitjançant el correu tradicional, per carta. És el cas de les cases reials dels Països Baixos, de Mònaco i de Dinamarca. El príncep de Gal·les també ho ha fet, però validant aquella norma que diu que sempre hi ha una excepció que confirma la regla: el seu missatge, signat conjuntament amb la duquessa de Cornualla, ha arribat pel ciberespai.

Paraules corprenedores
Alguns e-mails anaven acompanyats de paraules corprenedores. És el cas del director del ‘Bhutan Today’, que ens deia: “Espero que amb aquesta campanya el món entengui millor Catalunya”; del parlamentari alemany Hartmut Koschyk, que escrivia: “Aquest llibre proporciona una visió excel·lent dels esforços que Catalunya ha fet al llarg de la història per preservar la seva identitat nacional i cultural”; del parlamentari austríac Gottfried Kneifel: “Ara entenc millor els anhels del poble català”; del parlamentari Enn Eesmaa: “Els estonians entenem i honorem les persones que volen tenir en les seves mans la capacitat de prendre decisions. Nosaltres ho vam fer i no ens en penedim”, o del tresorer de la federació de partits polítics britànics Liberal International, Robert Woodthorpe Browne, que es considera catalanista des de l’any que va viure a Barcelona (1965-1966) i que no dubta que els catalans “sou tant o més espanyols que jo”.

“Catalunya mereix la independència”

Les paraules més entusiastes han arribat des de Kosovo i les ha pronunciat Ahmet Qeriqi, director de Radio Kosovo e Lirë: “Kosovo dóna suport a les aspiracions independentistes de Catalunya, un poble que té la dignitat nacional, la veritable història de resistència i que mereix la independència. Com dos vells pobles d’Europa, els albanesos de Kosovo i els catalans compartim la mateixa destinació dels segles”. Seguiu atents al Facebook i al Twitter de Sapiens.cat, perquè és el lloc on us anirem informant dels nous missatges que ens vagin arribant.
Comparteix
Escriu el teu comentari
Per fer un comentari, has de ser usuari registrat de Sapiens.cat. Si encara no ho ets, fes-te'n ara. Recorda que el comentari apareixerà amb el teu nom d'usuari.